Fun met geld?

 

Op donderdag 9 maart hebben de leerlingen van het 5de jaar economie, het 5de jaar marketing en ondernemen en het 5de jaar accountancy en IT een spelevenement georganiseerd voor de eerste graad. Leerlingen uit de middenschool  die SEI, handel of initiatie in administratie, retail en logistiek volgen, kwamen op bezoek in de bovenbouw van het Sint-Annacollege om er op een speelse manier iets bij te leren over economie.

Ze waren met 7 groepen van ongeveer 10 leerlingen. 

Economie is tof! Dat wilden onze leerlingen meegeven. En voor onze jonge leerlingen is het een leuke manier om de sfeer op te snuiven in de bovenbouw van ons college.

Economie vind je overal in ons dagelijkse leven. De aangeboden spellen waren dan ook gebaseerd op de economische actualiteit:

1. Wolven van Wallstreet 

2. Ecorun 

3. Ecopoly 

4. De rijkste mens

5. Geldweg 

6. Het leven op je eigen 

7. LO-poly 

Om 8u20 verschenen onze vijfdejaars in professionele outfit  en werden de lokalen klaargezet om het jonge volk te ontvangen. Affiches werden op de deur gehangen. Spelmateriaal, folders en brochures werden klaargelegd. Om 8u45 mochten zij aan de eerste spelronde beginnen. Nu stonden zij voor de klas en hadden zij de leiding in handen.

Tussen de twee spelsessies was een speeltijd voorzien, en om 11u werd verzameld in de grote refter voor een vroege lunch. De sfeer zat er goed in. De foto’s spreken voor zich.

Een leuke ervaring met nieuwe inzichten over ons dagelijks leven!  Voor herhaling vatbaar!

W. Baert 

 
« Terug naar het overzicht

X