#GeefMe1Minuut

 

“GeefMe1Minuut” 

We kennen het allemaal: we zien iemand onbekend, misschien wel iemand met een andere kleur van huid, en in een oogopslag hebben we er al een oordeel over gevormd. We denken zó te weten hoe die persoon is en wat hij zal doen. We plakken er een sticker op en daarmee is het gebeurd. In minder dan een minuut heeft racisme weer iemand afgekeurd.

Maar met diezelfde minuut kan ook heel wat anders gedaan worden. 

Met de campagne ‘GeefMe1Minuut’ roept Unia op om samen racisme de kop in te drukken. Die ene minuut is alles wat een lezer of luisteraar moet spenderen aan de boodschap van de ander. Geef jongeren de kans om zelf hun verhaal te vertellen, om aan de samenleving te tonen dat je niet zomaar een sticker op alles en iedereen hoeft te plakken. Zo gaan we samen in tegen het (te) snel veroordeeld worden door onze samenleving. 

Onze leerlingen bewezen dat ze zelf ook niet graag een sticker opgeplakt kregen. De leerlingen van de middenschool deden mee met de wedstrijd van ‘GeefMe1Minuut’: ze zochten passende beelden, schilderden er zelf of maakten tekeningen. We zonden de beste werken in en… werden gekozen als één van de beste foto’s! 

Een dikke proficiat aan Nora, Palwasha, Sara en Ivan van klas 1D die de foto maakten. Hun werk zal als affiche en tramadvertentie door de stad verspreid worden. U kan hun werk de komende twee weken bewonderen op de trams in Antwerpen en in culturele kaders verspreid over de hele stad. 

Wat zijn we fier dat we zo’n mooie boodschap langer dan een minuut kunnen tentoonstellen! 

 
« Terug naar het overzicht

X