Kerstviering

 

Ik wens je
niets wat je in de winkel

kan kopen maar alles

wat je stilletjes mag hopen

 

 

Lichtpuntjes

Soms zijn ze groot

Soms zijn ze klein

Je hoeft ze niet te zoeken

Je kan ze ook zijn

 

 

Mijn kerstwens voor allen

is eenvoudig en klein

Gelukkig samen te leven

Gewoon er voor elkaar te zijn

 

 

Inspirerende kerstviering

Traditiegetrouw komen we met alle leerlingen van de Middenschool vier keer per jaar samen in de Sint-Anna-ten-Drieënkerk om ons te bezinnen, te bidden, te vieren.

Onze kerstviering was een groot succes! Het was dan ook aangenaam om van de collega’s enkele complimentjes te mogen ontvangen!

De heer Marc Tassier is onze trouwe voorganger, die met zijn bezieling en zijn taalvaardigheid jong en oud weet te boeien, elke keer opnieuw.

Eigenlijk zijn we met onze vier vieringen een schooljaar lang bezig. De startviering in september is nog niet voorbij of we denken al aan Kerstmis. Welke teksten kiezen we? Welke leerlingen willen voorlezen? Welke leerlingen zijn bereid om mee te zingen of te musiceren? Hoe passen we ons jaarthema in het feest van Kerstmis?

Uit onze werkgroep ontsproten enkele frisse ideeën. Het jaarthema “ontplooien” werd in september al visueel gemaakt door de kraanvogels in oregami , die in de les Plastische Opvoeding werden geplooid en alle klassen stijlvol opfleuren. Dat  jaarthema werd ook uitgebeeld met een kleurrijke bladwijzer, ontworpen door enkele leerlingen. Uit die bladwijzer werd voor de viering één kraanvogel gelicht en omgeven met een gedicht en sneeuwkristallen.

Op de achterkant van het boekje zetten we kerst- en vredeswensen in verschillende talen die onze leerlingen thuis spreken. Wat een sierlijke schrifttekens in het Tibettaans, het Russisch, het Arabisch, …!

Uit de citaten die in elke klas om de twee weken worden voorgesteld en uitgehangen, lieten we elke klas haar favoriet kiezen en dat lazen we voor.

Het werd een viering die schoonheid uitstraalde, omdat  leerlingen en leerkrachten samen hun hart openden en hun talenten ontplooiden. Een collega las een zelfgeschreven kerstwens voor die door zijn innigheid een grote intensiteit uitstraalde! Zang- en musiceertalenten vormden samen een harmonieus geheel, onder de leiding van onze gedreven muziekleraar.

Dank je wel, aan allen die hun steentje hebben bijgedragen aan het slagen van deze viering!
« Terug naar het overzicht

X