Sportdag 2de jaar

Voor de leerlingen van het tweede jaar viel de sportdag dit schooljaar op 2 oktober. Voor sommigen is dit een dag om van te dromen, voor anderen eerder iets om van wakker te liggen. Het voordeel van de sportdag vroeg in het schooljaar te plannen is dat leerlingen en leerkrachten elkaar hier op een andere manier leren kennen en een band kunnen opbouwen die nog (minstens) een schooljaar blijft bestaan.

De setting van dit sportief en avontuurlijk gebeuren bevindt zich in Rijmenam,op het domein Weyneshof, waar vroeger een kasteel stond met een slotgracht rond. Dit alles ligt verscholen in het groen.

Wat stond er op het programma? Een hindernissenparcours met een twintigtal verschillende opdrachten/uitdagingen. Leerlingen worden uitgedaagd om hun hoogtevrees te overwinnen, om samen te werken, elkaar te helpen en om persoonlijke grenzen te verleggen.

De namen van de proeven klonken alvast heerlijk spannend en attractief: er was de “Tarzan”, tweemaal een “Deathride”, een “Peruviaanse Brug”, een “Apenbrug” en nog zoveel meer. Verschillende opdrachten speelden zich af hoog in de bomen, enkele ook boven water. Aan die hindernissen in de hoogte hielden onze leerlingen een schorre keel over, aan de waterproeven een natte broek (of omgekeerd). Reservekledij kwam dus goed van pas voor wie het niet droog had gehouden.

Na deze avontuurlijke, grensverleggende en bijwijlen adembenemende sportdag keerden we moe maar tevreden terug naar huis om er ’s nachts nog één keer van te dromen (of wakker te liggen).
« Terug naar het overzicht

X