Startviering: Ode aan het ongrijpbare

Het schooljaar 2018-2019 is van start gegaan. De eerste schooldag lijkt alweer eeuwen achter ons te liggen. Allerlei projecten zijn in gang gezet, activiteiten georganiseerd. We zijn druk, druk, druk bezig.

Daarom is het o zo belangrijk voor ziel en lichaam om regelmatig  stil te staan bij ons werk, de stilte te koesteren, onszelf af en toe tussen haakjes te zetten.

Jij en ik samen op weg dit schooljaar. Het schooljaar is een reis die we samen maken. Het doel is belangrijk maar de weg ernaartoe ook.

Visie, discipline, passie en een geweten zijn vier noodzakelijke ingrediënten om te slagen in een doel, leren we van de nieuwe nummer één in het hardlopen.

En wat is de inhoud van onze gebeden?  Dat  in onze school een verbondenheid mag groeien die haar oorsprong vindt in het doen van wat God wil. Dat onze leerkrachten voor ons durven gaan staan met een visie  die diep respect heeft voor het evangelie. Dat jonge mensen luisteren naar Gods oproep en dat ze beseffen dat ze keihard moeten studeren,  dat discipline de enige manier is om aan zichzelf alle kansen te geven. Dat het evangelie een voorbeeld mag zijn voor de ouders in de levenskunst van het liefhebben. Dan zullen onze kinderen geborgen zijn in de veilige schoot van hun liefde.

 
« Terug naar het overzicht

X