Alice Alice Alice

Opzij, opzij, opzij! Maak plaats, maak plaats, maak plaats! Alice, Alice en Alice hebben een ongelofelijke haast!

Het schooltoneel van het Sint-Annacollege is weer voorbij gevlogen. Dit jaar speelden de leerlingen de herwerkte versie van de avonturen van Alice in Wonderland. Alle gekheid op een stokje werd in volle glorie op het podium tentoongesteld: van pratende deuren, giechelende kaaskonijnen en gestoorde hoedenmakers tot zwevende katten en krankzinnige koninginnen.  Alice Alice Alice nam de toeschouwers echt mee naar een wonderland.

De grootste verdienste gaat, zoals gebruikelijk, naar de door en door gemotiveerde acteurs die dagen aan een stuk bloed, zweet en tranen hebben gegeven aan dit meesterwerk. Hilarische moppen, geniale woordspelingen en aartsmoeilijk te onthouden dialogen rolden feilloos van de tongen van onze jonge acteurs. Zeker het niet-na-te-zingen Frikandellenlied is iets wat geen toeschouwer ooit zal vergeten.

Uiteraard zou de voorstelling niet tot een goed einde gekomen zijn zonder de helpende handen achter de schermen. De kostuums waren dit jaar werkelijk meesterlijk en het licht is elk jaar nog beter. In de zaal hingen zelfs sfeervolle lampionnen die de hele voorstelling een feeëriek gevoel gaven.

Ik kan zonder schaamte zeggen dat dit stuk één van de beste stukken is die ik op het Sint-Annacollege al heb mogen bijwonen. Het overtroefde zelfs een aantal professionele voorstellingen. Daarom wens ik alle acteurs, begeleiders, helpende handen en de regisseur een welverdiende proficiat. Bedankt om mijn vrijdagavond zo fel en levendig te kleuren. En uiteraard tot volgend jaar.

 
« Terug naar het overzicht

X