Sportdag 1ste jaar

Donderdag 3 oktober 2019: Sportdag voor alle eerstejaars op de middenschool.

De mooiste dag van het jaar voor een leraar LO, maar ook de meest stressvolle: gaan de kinderen alles wel leuk vinden? Gaat alles wel op tijd klaarstaan? Zijn de collega’s tijdig gebrieft en voldoende gemotiveerd? En wat als het regent?

Dit jaar organiseerden we onze sportdag in samenwerking met Yes Events. Zij kwamen onze school ombouwen tot een heus attractiepark met verschillende uitdagende, maar vooral leuke activiteiten. De leerlingen werden verdeeld per klas en kregen elk uur een andere uitdaging voorgeschoteld.

Een deel van de speelplaats werd omgebouwd tot een skatepark. Leerlingen kregen een helm, ellboog-, pols- en kniebescherming en uiteraard ook een skateboard. Onder begeleiding van een externe monitor leerden ze hun eerste skate-tricks. Eerst moesten ze aanvoelen wat de meest natuurlijke houding was: goofy of regular? Daarna volgden al snel enkele ollies en kickflips, hier en daar zelfs een boardslide. Ontzettend cool om te zien en zelf te doen! PS: er zijn geen ongelukken gebeurd!

Op een ander deel van de speelplaats waanden we ons in Schotland: de Highland games werden naar Sint-Anna gebracht. Verschillende proeven/uitdagingen verplichtten de leerlingen om samen te werken, om geduldig te zijn, om inzichtelijk en met overleg te werk te gaan. Dat klinkt allemaal prima! In realiteit verliep dit heerlijk chaotisch en lekker druk: op sommige momenten een regelrechte aanslag op de lachspieren.

We gingen dit jaar internationaal met onze sportdag: uit de VS kwamen de New games overgewaaid. Frisbee, maar dan wel next level. ‘Je kan toch niet veel doen met een frisbee?’, hoor ik u denken. Integendeel, verschillende spel- en wedstrijdvormen zorgden voor veel variatie. Een uurtje met deze vliegende pannenkoeken vloog zo voorbij!

Op het grasveld tussen blok B en C ontstond er een echte “war zone”: hier vond de arrow tag plaats. Met voorsprong de populairste activiteit onder leerlingen (en collega’s)! Als een echte Robin Hood probeerden leerlingen elkaar met pijl en boog te raken om zo het vijandelijke team te verslaan.

Een ander deel van het grasveld werd gebruikt voor de “bubble soccer”: elke leerling kroop in een opblaasbare bubbel en voerde zo de opdrachten, gaande van estafettespelen tot een voetbalwedstrijd, uit. Hi-la-risch! Dit verliep uiteraard met vallen en opstaan. Botsen was onvermijdelijk, maar deed gelukkig geen pijn.

De laatste activiteit vond buitenshuis plaats: in een nabijgelegen parkje werd er levende stratego gespeeld. Het klassieke bordspel tot leven gewekt! De bedoeling: de vlag van het andere team veroveren om zo de overwinning binnen te halen. Opgepast voor de bommen!

Nog een dikke pluim voor de leerlingen, die niet gezeurd hebben over de regen maar zeer enthousiast alle activiteiten uitgevoerd hebben! Ook nog een dikke merci aan begeleidende leerkrachten en organisatie. Volgend jaar opnieuw? Yes!

 
« Terug naar het overzicht

X