Ten aanval!

 

‘Ten aanval!’
Met genoeg verbeelding kan je het je wel voorstellen: tientallen soldaten gekleed in het rood van Rome, schilden hoog, helmen opgeblonken. Tegenover hen de woeste Galliërs, met Asterix of Obelix aan hun zijde, zwaaiend met enorme zwaarden en bedekt met de tattoos van hun stam. Ze storten zich op elkaar als hongerige wolven in een eeuwigdurende strijd.

Onze tweedejaars leerden dat het in de geschiedenis er helemaal niet zo aan toe ging. Natuurlijk vochten de Romeinen ooit tegen de Galliërs, maar eeuwig duurde die strijd zeker niet. In het Gallo-Romeins museum in Tongeren hoorden onze leerlingen van hun gidsen dat die twee groepen mensen – Romeinen én Galliërs – ooit zelfs één geheel werden. Ze staan bekend als de Gallo-Romeinen. Hun cultuur is een unieke mengeling van twee belangrijke volkeren. In het museum ontdekten onze leerlingen dat aan de levende lijve. 

De leerlingen van 2B mochten zich zelfs hullen in de wapenrusting van de Gallo-Romeinen. Dat vonden zij een geweldige ervaring! Een bonus is dat het ook wel leuke foto’s opleverde.

Na het bezoek aan het museum trok de Sint-Annastoet door Tongeren: een pittoresk stadje dat veel aan cultuur te bieden heeft én snel bekeken is. Een ideale combinatie voor een schooluitstap. De zachte winterzon maakte het tot een zeer aangename tocht. 
« Terug naar het overzicht

X