Naar synagoge en moskee

 

Op woensdag 2 maart trokken we met het tweede jaar, in het kader van de lessen godsdienst, naar de Romi Goldmuntz synagoge. Onze leerlingen werden rondgeleid door de gekende rabbijn Malinsky. Zij kwamen meer te weten over o.a. het gebouw, de tradities van de joden, de geschiedenis van de joden in Antwerpen,... 

Enkele reacties uit het tweede jaar:

Ik vond het heel interessant en boeiend. Hij legde alles goed uit met humor en alles kwam vanuit zijn hart. Fantastisch om te zien. Ik heb echt respect voor hun geloof ook al ben ik opgegroeid in een familie die liever de joden niet in de buurt hebben.

Ik vond het heel interessant. Er werd veel informatie gegeven, waarover ik niets wist. Ik vond het zeer leuk dat de rabbijn kon komen om uitleg te geven. Het interessantste stuk vond ik over naar welke school de joden gaan en welke vakken ze er hebben.

Erg leuk, leuke mopjes, het was leerzaam en een mooie synagoge.

De uitstap naar de synagoge was heel erg leuk, leerrijk en grappig. De 'joodse' humor maakte het helemaal af. De uitleg was duidelijk en er was genoeg plaats voor ons allemaal. 

De synagoge was heel leuk, cool en mooi. De rabbijn was heel grappig en kon het goed uitleggen. Ik vond het heel leerzaam en leuk.

Heel interessant en veel bijgeleerd. De rabbijn kon het heel goed uitleggen en was heel grappig. Echt een aanrader. 

Heel tof om hem te horen spreken en meer over het jodendom te leren. Wel tof dat we dat allemaal bezoeken! Zo leren we niet alleen onze godsdienst kennen maar ook de andere.

 
 

 

Op dinsdag 5 januari 2016 gingen de tweedejaars naar de moskee Haci Bayram in de Jef Lambeauxstraat 15 te 2020 Antwerpen.

Onze gidsen waren Hatice en Aida. Terwijl de ene groep in de moskee een rondleiding kreeg, had de andere groep de kans om vragen te stellen aan de andere gids, hierbij kregen de leerlingen en begeleiders Turkse thee geserveerd. Nadien werd er gewisseld.

Enkele reacties van leerlingen:

Ik vond het heel leuk omdat ik dan meer weet en ik ben zelf moslim. Ik heb veel bijgeleerd. Ik heb ook informatie gekregen als ik vragen had in detail. Ik ben heel blij, ik wou er echt naartoe gaan. Ik vond het super. Hartelijk bedankt.

Diana Z

Het was in de moskee heel leuk en we hebben veel bijgeleerd over het bidden van de islam en de wassing. Ik vond dat het daar mooi versierd was.

Maarten

Voor mij is dit eigenlijk allemaal herhaling want ik wist dit allemaal al. De geboeide gezichten van mijn medeleerlingen gaven me echt een goed gevoel. Ik vind dat we dit meer moeten doen. En ik vond het fijn om de islam te laten zien, want islam staat symbool voor Vrede.

Amina

Ik vond het heel leerrijk en leuk. Ik als moslim heb er ook heel wat bijgeleerd. Het was interessant en zeker de moeite!

Ibtissam

Ik vond het super leuk, interessant en nuttig. Vooral om te weten dat vb. niet alles verplicht is, sommige dingen wist ik zelf ook niet. We konden ook vragen stellen met een duidelijk antwoord. Het was ook leuk dat we een kopje thee kregen met koekjes.

Marchaa

Het was super interessant. Ik heb veel bijgeleerd en het is ook heel leuk om te weten hoe het allemaal in elkaar zit bij andere godsdiensten. Het was ook een goede gids die alles goed kan uitleggen en die openstond voor alles en de vragen goed beantwoordde.

Charlotte

De gids kon heel goed en vlot praten over wat ze als moslima moest doen. We werden er heel lekkere verse thee en een paar koekjes toegeschoteld. We leerden hoe we een gebed moesten doen. We mochten veel vragen stellen. Het was dus heel interessant, leuk en leerzaam.

Mattis

Ik vond het een leerzame uitstap. Het was ook een mooie moskee. Onze gids was heel goed, grappig en sprak ook vlot Nederlands. Ik zou het zeker nog eens willen doen, met veel plezier!

Celine

Ik vond het heel boeiend en leuk en zeker als moslima. Die vrouw had het heel duidelijk uitgelegd. Zelfs al ben ik moslim, ik moet toegegeven dat er dingen waren dat ik niet wist en ik ben heel blij dat ik het nu wel weet. Het was absoluut de moeite waard. De thee en de koekjes waren trouwens heel lekker.

Linda

 

 
 
 
 « Terug naar het overzicht

X