Fastrada Road Show

 

Een multidisciplinair studententeam van de afdeling autotechnologie van KdG kwam ons warm maken voor duurzame mobiliteit. We kregen onder meer de kans om een kijkje achter de schermen te nemen en te zien hoe een duurzame racewagen wordt gebouwd aan de hand van een drietal workshops…

Workshop Wieluitlijning

Wist je dat de wielen van een auto meestal niet recht staan?

Dit alles en nog veel meer kwamen wij te weten tijdens de workshop wieluitlijning. Na enkele minuten mochten we zelf onze wiskundige kennis bovenhalen om de schuinheid van de wielen van een racewagen te berekenen.

Nu in topsnelheid naar de volgende workshop.

Workshop Aerodynamyca

Wist je dat je met een fiets 133 km/h kan rijden?

De (lucht)-weerstand heeft een grote invloed op de snelheid van voorwerpen. We hebben een formule gezien om de weerstand te berekenen. Hierin hebben we de verschillende factoren besproken die deze weerstand beïnvloeden, o.a. de oppervlakte. Hoe groter de oppervlakte, hoe meer weerstand. Als de vorm van een voorwerp golvend is, dan zal het voorwerp minder luchtweerstand ondervinden. Het was een heel leerrijke workshop!

Daarna mochten we de snelheid van een ligfiets uittesten. Zoals in pretparken moest je voor de fiets een minimumlengte hebben: anders konden we helaas niet zien waar we naartoe reden. Spijtig genoeg hebben we de maximumsnelheid niet bereikt…

Workshop Motoren

We hebben motoren in elkaar gestoken. Dit was volgens ons de meest praktische en nuttige workshop van de dag. Het was ook erg duidelijk aangezien we stap na stap uitleg kregen. (6ASO)

 
« Terug naar het overzicht

X