Citytrip naar Brugge

 

Tijdens de lessen geschiedenis zien we veel powerpoints met foto’s, maar we leren meer door ervaringen.  Daarom trokken we met vier klassen uit het derde jaar naar Brugge.

Vrijdagochtend 20 mei stapten veel slaperige kinderen de bus op richting de middeleeuwse stad Brugge.  Na een dik uur arriveerden we net buiten het centrum.  We herkenden al snel enkele gebouwen van de foto’s.  In het echt zag het er toch inderdaad anders uit.

Eens we bij de Markt waren aangekomen, werden er duidelijke afspraken gemaakt i.v.m. de rally doorheen de stad.  Niet alle opdrachten waren even makkelijk, maar met de nodige moeite vonden we een antwoord op de vragen.  We kwamen vele paarden tegen door de grote hoeveelheid aan toeristen.

Omstreeks twaalf uur verzamelden we op de Markt.  Toen kregen we iets meer dan een uur de tijd om onze honger te stillen.  De resterende tijd mochten we vrij rondwandelen.

Om kwart over één startten we met de rondleiding doorheen het zogenaamde “Venetië van het Noorden”, gegeven door mevr. Gering zelf.  Dat was heel interessant.  Tijdens de rondleiding zagen we het belfort, de Burg, de Heilig Bloedkapel en nog veel meer…

Nadat de rondleiding gedaan was, kwamen alle klassen weer samen bij het Minnewater.

We stapten terug naar de bus terwijl we nog nagenoten van de leerrijke dag vol nieuwe ervaringen.

Tara Nesic, Sophie Greyson, Hanne Kips, Ranya Hourrane, Astrid Van Minnebruggen – 3A

 
« Terug naar het overzicht

X