Sportdag

 

Survival

Op dinsdag 13 september werden de leerlingen van het tweede jaar al om tien na acht op school verwacht, een uitstekend moment dus voor bussen en trams om heel wat vertraging op te lopen. Ondanks de vele moeilijkheden om er op tijd te geraken, vertrokken we dan toch allemaal richting Rijmenam. Ook mevrouw directeur wist dat het een fantastische dag zou worden, want ze deed speciaal haar best om nog twee achterblijvende leerlingen te vervoeren. Dankjewel, mevrouw directeur! 

Aangekomen aan het hindernissenparcours, werd al snel duidelijk dat deze dag echt niet was weggelegd voor bangeriken. Leerlingen én leerkrachten werden namelijk zwaar getest op zowel durf als uithoudingsvermogen. Scheve planken, bengelende koorden, netten met heel grote gaten en schuin hangende trapezes… geen obstakel hield ons tegen. Sommige activiteiten bevonden zich op hoogtes waar je duizelingen van kreeg, andere dan weer op de begane….grond? Nee hoor, vlak boven een uitnodigende plas moerassig water!

Sommige leerlingen doorstonden de tests, andere vielen per ongeluk of expres in het water. Ook de leerkrachten moesten er af en toe aan geloven, met een uitbundig applaus van de leerlingen als gevolg.

Daarnaast waren er ook velen die elkaar uit de nood hielpen. Ben je bang? Geraak je niet bij het touw? Dreig je in het water te vallen? Geen nood, ik ben er voor je. Angsten werden overwonnen en vriendschappen werden gesmeed.  Dit alles speelde zich af onder een bladerdak van bomen, dat ons bij zomerse temperaturen een heerlijke dosis schaduw gaf. Wat moeder natuur allemaal niet voor ons kan doen…

Wat om tien na acht begon als een moeizame start, eindigde om halfvijf als een dag om nooit te vergeten!

 

 
« Terug naar het overzicht

X