Uw kind inschrijven in het eerste leerjaar van het secundair onderwijs in Antwerpen

 

 

Beste ouder

 

 

Volgend schooljaar gaat uw kind naar het eerste jaar van het secundair onderwijs. Dat lijkt nog veraf, maar wij willen u nu al informeren zodat de overstap vlot verloopt.

 

In Antwerpen werken we voor deze inschrijvingen met ‘Meld je aan’. Alle Antwerpse secundaire scholen van het gewoon onderwijs gebruiken voor het schooljaar 2021-2022 dit online systeem. U zal hierover nog een brief, brochure en scholenlijst ontvangen vanuit de stad. In de brochure staat ook meer uitleg over het buitengewoon en inclusief onderwijs. Mocht u niets ontvangen, laat het dan even weten.

 

Om uw kind in te schrijven in een secundaire school, meldt u het eerst aan via de website http://meldjeaan.antwerpen.be. Dan kiest u voor ‘aanmelden voor het secundair onderwijs’.

 

U kunt uw kind aanmelden van 08 maart 2021 vanaf 9.30 uur tot en met 26 maart 2021 tot 17 uur.

Ook de aanmeldingsperiode voor broers, zussen en kinderen van personeel loopt van 08 maart 2021 vanaf 9.30 uur tot en met 26 maart 2021 tot 17 uur.

 

Meer uitleg vindt u op http://meldjeaan.antwerpen.be bij de veel gestelde vragen.

 

Het schoolteam van Sint-Annacollege Middenschool geeft u graag meer uitleg over de overstap van uw kind naar het eerste jaar van het secundair. U kan steeds bij ons terecht tijdens de schooluren.

 

Hebt u verder nog specifieke vragen? Of hebt u hulp nodig om uw kind aan te melden?  Dan kunt u ook contact opnemen met de medewerkers van de helpdesk op het gratis nummer 0800 62 185. Of kunt u terecht bij een aanmeldpunt. Een overzicht vindt u op de website http://meldjeaan.antwerpen.be.

 

We wensen uw kind alvast veel succes bij de overstap naar het secundair.

 

 

Met vriendelijke groeten

 

 

Het schoolteam van Sint-Annacollege

X