Studiebegeleiding

 

Gelijke onderwijskansen voor iedereen.

Dat is ons motto dat wij dagelijks proberen waar te maken. Gelukkig worden wij hiervoor bijgestaan door bekwame mensen. Zo kunnen wij steeds rekenen op interne pedagogische begeleidsters die leerlingen klasoverstijgend begeleiden en ook inhaallessen organiseren.

Kinderen met studie- en /of organisatieproblemen in het 1ste jaar en de nieuwe tweedejaars worden niet aan hun lot overgelaten, want studeren en organiseren kan je leren!  Daarom bieden wij aan een beperkte groep leerlingen studiebegeleiding aan.  De bedoeling is dat ze gedurende vier weken elke  maandag, dinsdag en donderdag aanwezig zijn van 16u10 tot 16u40 zodat de leerlingenbegeleiders hen op het juiste spoor kunnen zetten.  Je kan uit drie periodes kiezen: september - november - januari.

Ook de andere tweedejaars kunnen van deze dienst gebruik maken tijdens de tweede en derde periode. Er wordt telkens voor een periode ingeschreven. Wij vragen hiervoor wel een kleine vergoeding.

Onze school is ook verbonden aan het Centrum voor Leerlingenbegeleiding. Zij begeleiden leerlingen met leermoeilijkheden en ander problemen en zijn op bepaalde dagen aanwezig op school. Wij zijn aangesloten bij:

Centrum voor Leerlingenbegeleiding De Wissel
Coeveltstraat 10
2100 Deurne

info@vclbdewisselantwerpen.be

 

X